برق را واقعا چه کسی اختراع کرد

دسته بندی :مقالات ۲۱ مهر ۱۴۰۰ electroadmin 1400

اختراع برق با اختراع لامپ متفاوت است. اکثر غریب به اتفاق در ناخودآگاه ذهنمان، برق را با لامپ اشتباه می‌گیریم. در پاسخ به سوال چه کسی برق را اختراع کرد ، سریعا میگوییم ادیسون، در صورتیکه اینچنین نیست. برای درک بهتر اختراع برق لازم است سه دانشمند مهم را در داستان مخترع برق بشناسیم. مایکل فارادی، نیکولا تسلا و توماس ادیسون هر سه در صنعت برق و روشنایی و ماشین الکتریکی، تاثیرات مهمی را داشته‌اند

در سال ۱۸۸۴ میلادی و ۱۲۶۴ هجری شمسی، نیکولا تسلا به ایالات­ متحده آمریکا مهاجرت کرد او که هیچ پولی در اختیار نداشت به دفتر توماس ادیسون معروف رفت و بلافاصله به کار گماشته شد. اما زمانی­که او به ادیسون در مورد یکی از رویاهایش، یعنی جریان الکتریکی متناوب و سیستم موتوری چند مرحله‎ای که بازده‌ی بسیار بیشتری نسبت به سیستم طراحی شده توسط ادیسون (یعنی استفاده از جریان مستقیم) داشت توضیح داد، ادیسون او را به­ عنوان رقیبی بالقوه شناخت. ادیسون که دوست نداشت کسی را بالاتر و بهتر از خودش ببیند، شروع به آزار تسلا کرد. برای نمونه، او ۵۰ هزار دلاری را که درازای به­ نتیجه رساندن یکی از پروژه­ هایش به تسلا قول داده بود، به او نداد و او را با تمسخر از خود راند.

آزادهای ادیسون مخترع برق نسبت به تسلا در این­جا ختم نشد. او تمام تلاش خود را کرد تا ثابت کند جریان الکتریسیته متناوب چیز بسیار خطرناکی است که نباید به آن توجه شود. برای نمونه او شروع به نمایش­‌هایی در معرض دید عموم کرد. در این نمایش­‌ها او جریان الکتریکی متناوب را به بدن موجودات زنده مختلف مانند فیل یا سگ­‌ها متصل می­کرد و آن­ها را از پا در می‌آورد. به این ترتیب، او تمام تلاش خود را کرد تا کارهای تسلا را خطرناک و در نهایت بی­‌ارزش جلوه دهد.

اما با وجود تلاش­‌های ادیسون، جریان الکتریکی به­ کار گرفته شد. تسلا که بعد از جدا شدن از ادیسون در تنهایی به­ کارش ادامه می­‌داد، در می ۱۸۸۸ همزمان با اردیبهشت ۱۲۶۷ طی ملاقاتی که جورج وستینگ ­هاوس از خانه او داشت، قراردادی با او بست و امتیاز استفاده از ژانراتور برق متناوب را به قیمت یک میلیون دلار به او واگذار کرد. در تصویر زیر یک فیل را می‌بینید که توسط جریان برق متناوب کشته شده است. همانطور که اشاره شد ادیسون برای اثبات خطرناک بودن طرح تسلا این آزمایش ها را در مکان های عمومی انجام می داد.

وستینگ ­هاوس همین­طور متعهد شد که به ازای هر کیلو وات برقی که دستگاه او تولید کند، ۲٫۵ دلار به او بپردازد که البته این قول، هرگز عملی نشد. به این ترتیب در سال ۱۸۹۷ تسلا و برق متناوب، دیگر به شهرتی جهانی رسیده بودند.

جریان برق متناوب نیکولا تسلا

نیکولا تسلا که یک مهندس صربستانی و بسیار با استعداد بود. در اوایل دوران کاری حرفه‌ایش که به آمریکا رفته بود. در شرکت ادیسون مشغول به کار بود. وی از جمله مهندس‌های با استعداد و نخبه بود. ادیسون در شرکت شخصی‌اش مشغول به رقابت با وستینگهاوس بود. ادیسون بر این عقیده بود که جریان برق مستقیم یا DC باید در تمامی شهرها وجود داشته باشد. علت این پافشاری هم حفظ جان انسان‌ها بود. ولی از آنجایی که جرج وستینگهاوس در زمینه بازاریابی و روابط سیاسی از ادیسون قدرتمندتر بود، سرعت رشد برق متناوب با همان AC به واسطه این شخص بیشتر بود. در همین جدال بینابین ادیسون و وستینگهاوس بخش هایی از خاک آمریکا با برق AC و بخش هایی دیگر با برق DC سیم کشی شده بودند. پست های برقی جهت ارایه سیستم روشنایی به منازل مشغول به کار بودند. نظر نیکولا تسلا با جریان AC بود. دلایل خاص خودش را هم داشت. اول اینکه امکان ارسال برق AC به مسافت‌های بیشتری بدون افت جریان امکان پذیر است. دوم اینکه هزینه تمام شده کمتری دارد. به همین دلیل نیکولا تسلا از شرکت ادیسون خارج شده و در جستجوی طراحی موتور مولد الکتریکی AC شرکت شخصی خودش را تاسیس کرد. در آخر جریان برق AC بنا به همان دلایلی که نیکولا تسلا داشت، برنده شد. امروزه در تمامی کشورهای دنیا از برق AC استفاده می‌شود.

کمک فارادی به اختراع برق

مایکل فارادی شیمی ‌دان و فیزیک دان برجسته، مولد مغناطیسی الکتریسیته را اختراع کرد. در سال ۱۸۸۰ نخستین نیروگاه مولد برق توسط توماس ادیسون در شهر نیویورک راه اندازی شد و توانست بخشی از شهر نیویورک را روشن کند. نیروگاه برق ادیسون مخترع برق جریان مستقیم تولید می‌کرد، در نتیجه مشکل انتقال جریان وجود داشت، تا آنکه در سال‌های بعد، نیکلا تسلا نیروگاه جریان متناوب را راه اندازی کرد و الکتریسیته اهمیت ویژه‌ای در علم و صنعت پیدا نمود.

مایکل فارادی توجه خود را بر روی مغناطیس مغناطیسی متمرکز کرد. وی چندین کشف کلیدی مانند القای الکترومغناطیسی را پایه و اساس ژنراتورها و موتورهای الکتریکی قرار داد. بدست آوردن برق با استفاده از آهن ربا و سیم پیچ به فارادی نسبت داده می‌شود. وی همچنین الکترولیز را که سالها قبل توسط ویلیام نیکلسون کشف شده بود، به طور کامل بررسی کرد. بلافاصله پس از این، فارادی دو قانون ایجاد کرد که نام او را بر خود دارند: قوانین الکترولیز فارادی. این کشف او را بنیانگذار الکترومغناطیس و الکتروشیمی کرد. فارادی نشان داد که مغناطیس با حرکت برق تولید می کند. فارادی نشان داد که مغناطیس با حرکت برق تولید می کند.

ادیسون و لامپ الکتریکی

ادیسون در طول زندگی‌اش چندین اختراع مختلف و کاربردی داشته است. اختراع لامپ به علت جذابیت نورانی که داشته است، به عنوان شناسه ادیسون مطرح می‌شود. به عبارت دیگر ادیسون لامپ را اختراع نکرد! بلکه روش کار آن را بهبود بخشید و توانست آنرا به صورت تجاری تولید کند. پیش از ادیسون افراد مختلفی سعی در تولید لامپ روشنایی به صورت تجاری داشتند ولی عموما به علت هزینه مواد اولیه زیاد، پروژه‌ها با شکست مواجه می‌شدند. تا اینکه ادیسون با خلاقیت و تمرکز کاری توانست مدلی تجاری را پیاده سازی کند.

electroadmin

راه ارتباطی بهتر با ما مشاوره در واتس آپ

الکتروبین مرجه تخخصی هشبرد

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه: